Extra persoonlijke informatie

EVEN VOORSTELLEN… BERNARD (1960) EN MARGRIET TERLOUW (1958)
[BERNARD]  Vanaf 3 juli 2016 ben ik predikant in de Protestantse Gemeente van De Westereen, met een kleine onderbreking tijdens de Corona-tijd toen ik landelijk voor Kerk in Actie werkte. Maar dat avontuur was na een paar maanden weer voorbij en het was fijn om weer terug te komen in Friesland!
In 1987 ben ik al eens naar Friesland verhuisd toen ik gereformeerd predikant werd in Hantum en Ternaard, kersvers van de vrije Universiteit en ik had geen idee waar ik aan begon. Maar het is een geweldige tijd geworden van preken, catechisaties, gesprekken en nieuwe vriendschappen.
En één vriendschap in het bijzonder, met mijn hervormde collega Margriet J
[MARGRIET] Na mijn studie werkte ik in verpleeghuis Bertilla in Drachten toen ik onverwacht een beroep kreeg van de hervormde gemeente van Hantum. Na een jaar werd Bernard daar mijn gereformeerde collega. Weer een jaar later kregen we verkering. Dat was zeer interessant in de dorpen die allemaal bezig waren met Samen Op Weg. Wij deden dat praktisch – we trouwden in 1990, de kerken gingen samen en onze dochter Maartje werd geboren.
[BERNARD] In 1993 werd ik directeur van de Reformatorische Bijbelschool in Zeist, die toen al snel De Wittenberg ging heten en een 'Hogeschool' werd. Ons gezinnetje groeide en we woonden in de school op een gang tussen de studenten. Voor mij was dit genieten: leiding geven als directeur, maar ook lesgeven – in Zeist en aan de Christelijke Hogeschool Ede – en intensief met veel studenten persoonlijk optrekken om hen te helpen om praktisch te geloven en dagelijks met Jezus te leven.
[MARGRIET] Het was opnieuw een enorme verandering toen we in 1998 gevraagd werden door MAF Zendingsvliegers om naar Nairobi in Kenia te komen, met ons gezin van ondertussen 3 kinderen.
Bernard werd daar MAF-regiodirecteur van Oost Afrika (Kenia, Soedan en Somalië). In de jaren die volgden hebben we veel meegemaakt en geleerd. Andere manier van geloven, soms onbegrijpelijke culturele verschillen, schrijnende armoede en verschrikkelijke oorlogssituaties. Het heeft ons gevormd in ons vertrouwen op God. En ook in het besef dat het Koninkrijk van God heel praktisch is.
[BERNARD] Uiteindelijk zijn we 11 jaar in Afrika geweest. Het werk was intensief en aangrijpend. In ons persoonlijk leven hadden we te maken met een ernstig ongeluk van Margriet waarvan zij een aan­tal jaren moest revalideren. Dat kwam gelukkig weer allemaal in orde, maar het was een zware tijd.
Toen we besloten terug te keren naar Nederland, werd ik door De Navigators gevraagd om hun landelijk directeur te worden. Het Navigatorwerk is bloeiend: er doen ruim 3000 studenten mee, veel jeugdleiders in kerken worden getraind, er worden boeken uitgegeven, er is werk onder moslims en er worden zendelingen uitgezonden. Maar er is ook een keerzijde: veel stress en heel veel management, terwijl ik graag meer tijd zou hebben voor de inhoud!
[MARGRIET] Het is ook eerlijk om te zeggen dat we na terugkeer uit Afrika heel erg hebben moeten wennen - maar we zijn er naar mijn idee goed doorheen gekomen.  Na de tijd bij MAF en de Navigators genieten we erg van de uitdaging van het leven in De Westereen.
Onze oudste dochter Maartje werkt als psychologe en is getrouwd met Sam, een theoloog die aan het promoveren is en we hebben drie kleindochters:  Eleanor, Charlotte en Amy.
Onze zoon Hans verzorgt heel creatief en vernieuwend de technische kant bij een bedrijf dat wereldwijd online medische congressen uitzendt.
De jongste dochter Janneke is verpleegkundige bij de GGD op middelbare scholen in het midden van het land en doet een master in Health Sciences aan de VU in Amsterdam. Zij is getrouwd met Gert Jan die bij een organisatie werkt die bedrijven ondersteunt met het efficiënt beheren van hun voorraden.
[BERNARD] En Margriet is een schrijfster. In de loop der jaren heeft ze voor een heel aantal tijdschriften geschreven, en er zijn ook een aantal boekjes met Bijbelstudie verschenen van haar hand. Ook is ze op het internet te vinden met elke week een nieuwe blog: http://margrietterlouw.blogspot.com/
Over mijzelf zou ik nog kunnen zeggen dat ik trouw naar Feyenoord kijk (sorry J), het leuk vind om naar muziek te luisteren (zowel Mahler als Pink Floyd of Leonard Cohen) en graag met computers werk.
En ik ben dankbaar dat ik mij in De Westereen mag wijden aan wat ik als de kern van mijn levensroeping mag zien: de Here Jezus volgen en een dienaar van Zijn Woord zijn.
 
terug