Voorganger

Mijn naam is Bernard Terlouw en ik ben getrouwd met Margriet Terlouw.
Predikant zijn in De Westereen van deze Protestantse Gemeente is boeiend, uitdagend en mooi!


Boeiend omdat er een grote variatie is aan taken voor mij: naast leidinggeven en mee-sturen in onze kerkelijke gemeente zit het boeiende vooral in persoonlijke gesprekken, bij hoogte- en dieptepunten in het leven.  En uiteraard in het leiden van de kerkdiensten met vaak prachtige muziek en elke week weer de kans om te vertellen over het Goede Nieuws van Jezus.


Dat is uitdagend omdat er in ons dorp een paar duizend mensen zijn die hiervoor op zondag niet naar onze kerk komen en helaas ook niet naar een van de andere kerken.
Toch hebben we goed nieuws en het is gratis!
De grote vraag is dus: wat kunnen we doen om te zorgen dat mensen het kunnen horen, het kunnen begrijpen en het willen gaan uitproberen om Jezus te volgen. Die uitdaging om dagelijks echt met God te leven hebben we allemaal nodig – want zoveel verschillen we niet van elkaar in dit dorp.

Het is overigens wel heel mooi om hier zo te leven. Want over De Westereen kunnen veel dingen gezegd worden – en die worden ook gezegd – maar het is een bijzonder dorp. En het is echt mooi om in onze gemeente samen te geloven, samen te zingen, koffie en thee te drinken, over God, onze kinderen, over het weer en over voetbal te praten (dat laatste geldt niet voor iedereen) – kortom: om samen het leven mee te maken – met alles wat ons overkomt.
Soms gaat het goed en soms gaat het niet goed, soms zien we het zitten en soms helemaal niet meer. Maar het gaat er om dat we weten en durven geloven dat God er voor ons is, dat wij er voor elkaar willen zijn en dat jij zelf je rol mag spelen voor anderen.

Wilt u of jij een keer praten, hebt je een vraag of opmerking, kunnen we als kerk wat voor je betekenen? Neem gerust contact op: per email bernard.terlouw@gmail.com of per telefoon 06-41140217. Of op een zondag bij het koffiedrinken vóór of na de dienst. Welkom!

Mocht u echt meer willen weten over Margriet en mij – dan kunt u op het volgende menu item klikken
 
terug